Groep 1/2B

Hoera! Vier jaar! Er gaat heel veel veranderen, want….. je mag naar school.

Groep 1-2 b krijgt op maandag tot en met donderdag les van juf Anique.

We hebben een gezellige klas, waar je allerlei leuke dingen kunt doen: bouwen in de bouwhoek, een mooie verftekening maken in de verfhoek, op bezoek gaan in de huishoek. Of, wat ook leuk is; een werkopdracht maken uit de kast of op de computer.

Natuurlijk kun je ook rustig een boekje lezen in de leeshoek, bij grote Beer.

Er is nog een heleboel meer.
Ben je nieuwsgierig geworden?
Kom eens kijken, je bent van harte welkom!

We werken met thema’s. Daar hoort een presentatietafel bij, met spullen en knutselwerkjes die door de kinderen gemaakt zijn.

Enkele themavoorbeelden zijn bijvoorbeeld: Lente, Sinterklaas en Kerst. Er komen ook onderwerpen aan bod uit de methode Schatkist. Hierbij staat de knuffel Pompom centraal. Voor meer informatie over de methode Schatkist kunt u een kijkje nemen op de link ‘PowerPointpresentatie groep 1-2’.

Er wordt in groep 1-2 ook Engels gegeven. Monkey leert de kinderen spelenderwijs Engelse woorden en liedjes.

Elke week kijken we gezellig naar ‘Koekeloere’, waarin Moffel en Pier van alles beleven.

Op de dinsdagen gaan de kinderen actief aan de slag in de gymzaal. Meestal worden er drie activiteiten aangeboden, zodat de leerlingen zich lekker kunnen bewegen. De knderen spelen elke dag buiten en maken met veel plezier gebruik van het mooie speelplein!

De letters

Bij het aanleren van de letters maken we gebruik van Spreekbeeld. Bij elke letter hoort een gebaar, waardoor de letters meer gaan spreken voor de kinderen. Elke week wordt er een nieuwe letter aan geboden. Groep 2 maakt een werkblad over de besproken letter. Uiteindelijk vormt dit een letter-schrijfboekje!