Passend Onderwijs voor uw kind

Ieder kind moet alle kansen krijgen. Elke school probeert daarom zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen, behoeften en mogelijkheden van al die verschillende kinderen. Dat gaat het beste als je samenwerkt en gebruik maakt van elkaars kwaliteiten. Daarom werken de scholen samen in de gemeenten Breda, Baarle-Nassau, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Oosterhout, Zundert en in een deel van de gemeente Alphen-Chaam. Het samenwerkingsverband, de scholen, de schoolbesturen, de gemeenten en de betrokken organisaties zorgen er samen voor dat elk kind het onderwijs krijgt dat bij hem of haar past: passend onderwijs.

Natuurlijk bent u geïnteresseerd in het onderwijs van de basisschool van uw kind en ook in dat van de basisscholen in de regio. U wilt weten welke onderwijszorg geboden kan worden en wat u moet doen als het met uw kind niet zo goed gaat op school. Daarom is er nu een website over het passend onderwijs in Breda en omstreken: www.rsvbreda.nl/po

De website bevat informatie voor ouders en scholen en is voor iedereen vrij toegankelijk. We vertellen wie we zijn en wat we doen. We proberen antwoord te geven op vragen over zaken waar u als ouders mee te maken krijgt als het met uw kind minder goed gaat op school. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en leggen uit wat die gaan betekenen voor de samenwerkende scholen in de regio. Bovendien vindt u er links naar achtergrondinformatie.